Vaste weekendactiviteiten


Creatief atelier

Elke zaterdag buiten schoolvakanties van 10:00 tot 17:00.

Ben je creatief aangelegd of wil je nieuwe zaken uitproberen?
Tekenen, schilderen, boetseren, plakken… kortom een heleboel technieken om je creatieve talenten te ontdekken en wekelijks met een mooi resultaat naar huis te trekken. Deze activiteit wordt geleid door een vaste medewerker en ondersteund door een paar vrijwilligers en enkele PWA medewerkers, zodat de deelnemers een persoonlijke ondersteuning kunnen krijgen.
Het betreft meer dan enkel knutselen: ook koken, cultuur en speciale projecten die over verschillende zaterdagen lopen.

Ga naar boven

Computerlessen “Up 2 Date”

Elke zaterdag buiten schoolvakanties van 13:00 tot 15:00 en van 15:00 tot 17:00 (dus 2 sessies van 2 uren).

De lessen worden aangepast aan ieders niveau. De eerste stappen zetten in het gebruik van de computer: Windows, map- en bestandsbeheer, persoonlijke instellingen aanpassen, surfen op het internet. Het kan ook wat verder gaan dan dat: gebruik van het Microsoft Office-pakket, e-mailen & chatten, gebruik van sociale netwerksites etc.

Tot slot hebben wij een speciaal aanbod dat hoofdzakelijk gericht is naar personen met hoogfunctionerend autisme: software programmeren. Sommigen van hen blijken dit immers boeiend te vinden, wegens het aspect van logica, structuur en voorspelbaarheid. De lessen worden gegeven door een medewerker met het bachelordiploma “Toegepaste Informatica”. Soms helpt een extra vrijwilliger mee tijdens drukke sessies.

Ga naar boven

Muziekstudio

Elke zaterdag buiten schoolvakanties van 15:00 tot 17:00 (4 sessies van een half uur).

Hou je van muziek, wil je zelf muziek maken? In groep of individueel? Djembé, trommel, triangel, tamboerijn, piano… al de mogelijkheden van deze instrumenten worden uitgeprobeerd. Voorkennis is niet vereist, de nadruk ligt op het plezier bij het maken van muziek. Onder leiding van de verantwoordelijke. De lessen worden meestal individueel gegeven of in zeer kleine groepen, zodat de leerkracht veel tijd kan besteden per deelnemer.

Ga naar boven

Praatcafé

Elke zaterdag buiten schoolvakanties doorlopend van 10:00 tot 17:00. Toegankelijke ontmoetingsruimte waar er plaats is voor een gezellige babbel, gezelschapsspelen, … Men kan hier ook kennis maken met de activiteiten alsook met andere deelnemers. Dit werkt drempelverlagend en motiverend.

Ga naar boven

Korte uitstappen (zaterdagnamiddagen)

1 à 2 keer per maand een namiddaguitstap op zaterdag. Dit komt dan in de plaats van computerlessen en muziekstudio. Typische korte uitstappen: zwemmen, cinema of bowling. De bedoeling is om meer buiten te komen tijdens de zaterdagactiviteiten. Niet iedereen kan op vrijdagavond deelnemen, daarom zijn deze namiddaguitstappen een goed alternatief.

Ga naar boven

Vrijdagavondactiviteiten

Eén vrijdagavond per maand, gewoonlijk van 18:30 tot 22:00.

Typische vrijdagavondactiviteiten: film, gezelschapsspellen, kookexperimenten & bowling. Films zijn in samenspraak met de deelnemers te kiezen. Bij de gezelschapsspellen worden oude volksspelen bovengehaald of brengen deelnemers eigen spelletjes mee. Een bingoavond is ook een optie. Bowlen doen we meestal in Euro Bowling. Onder begeleiding van de hoofdbegeleidster en enkele vrijwilligers gaan we een balletje rollen.

Ga naar boven